Ny grillhytte til Utegruppen

I januar, 2018 innviet vi vår nye grillhytte. Dette er den nye basen til Utegruppen og er allerede populær blant både store og små.

Høsten 2015 startet vi opp et nytt prosjekt med en utegruppe. Det vil si at en barnegruppe er ute sammen med to voksne hele dagen og har sitt eget opplegg. Det varierer med hvilke barn som er ute, slik at alle får muligheten i løpet av en uke. Grillhytta er utegruppa sin base, og vellet kan også brukes ved behov tidligere på dagen (barna er ikke ute når det er under -15. Se gjerne på kuldegrensene for barnehagen)

Vi vil at barna skal oppleve naturen og undring over naturens mangfoldighet. Dette skjer gjennom lek og mer voksenstyrte aktiviteter. Barna skal oppdage og utforske hvilke muligheter vi har og hva vi kan gjøre i naturen og nærmiljøet. For å få til dette vil vi ha et opplegg både i barnehagen og dra litt lenger ut i nærmiljøet på turer.

Utegruppa har sin egen vegg. Der har vi laget et tre som vi pynter etter årstid.

På vinduet i barnehagen henger det et fuglekarnapp. Her passer vi på at fuglene får mat, samt at vi kan se på de forskjellige fuglene som kommer å spiser.

Litt av det som barna har laget i utegruppa!