Kuldegrense for barnehagen

Vi i barnehagen har satt en kuldegrense, siden det kan være farlig for små barn å være ute i lengre perioder når det er så kaldt:

- Barn under 3 år har en grense på -10°C effektiv temperatur. Barna sover heller ikke ute da.

- Barn over 3 år har en grense på -15°C effektiv temperatur.

Vi gjør alltid vurderinger i forhold til effektiv temperatur, hvilke aktiviteter som skal gjøres, hvor lenge barna skal være ute. Da det er minusgrader holder hele tiden de voksne oppsikt for å sørge for at barna holder seg i bevegelse.

Hvis barna må være inne så sover de minste inne i barnehagen mens de eldre kan benytte seg av grillhytta og grendehuset.

Kuldegrensen som er satt forutsetter at det er vindstille. Gradene kan være mye mindre enn det gradestokken viser om det er surt og blåser. Nedenfor er det et bilde som viser den effektive temperaturen.